Op school lasergamen was het alternatief voor groep 8.

Het Covid-19-virus zette het afgelopen schooljaar een streep door het kamp en de afscheidsmusical van de leerlingen van groep 8 van De Woolderschool in Hengelo. Hierdoor was er eigenlijk geen leuke activiteit meer voor de kinderen die de school gingen verlaten. Daarom werd er hard nagedacht over een alternatief waardoor de kinderen toch met een fijn gevoel de school zouden verlaten. De oplossing werd een overnachting in de school, maar dan wel een overnachting die ze niet snel zouden vergeten…

Lasergamen in school als hoogtepunt van een onvergetelijke overnachting op school.

“Als schoolleiding baal je natuurlijk enorm als je de kinderen niet het afscheid kan geven dat ze graag willen. Ze kijken al maanden uit naar de musical en het kamp en als dat niet door kan gaan dan wil je ze natuurlijk iets anders geven waardoor ze toch met veel plezier terugdenken aan de school” aldus Jan Willem Oskam, toenmalig directeur van De Woolderschool. “Na lang nadenken besloten we om de kinderen te laten overnachten op school en een leuke avond en nacht voor ze te organiseren. Maar wat doe je op zo’n avond? Bij toeval kwamen we bij Lasergameuitje.nl terecht. We waren meteen enthousiast over de gedachte om een lasergame-activiteit binnen de school te organiseren. Na het eerste contact met de mensen van lasergameuitje.nl werd het enthousiasme alleen maar groter. Gelukkig waren de ouders van de leerlingen ook enthousiast waardoor we definitief besloten om te lasergamen. Het moest echt het hoogtepunt van de overnachting op school worden.”

Jan-Willem Oskam, groepsleider groep 8

"De tijd vloog werkelijk om. Voor we het in de gaten hadden, was de afgesproken twee uur voorbij."

Jan-Willem Oskam, docent groep 8

Op school lasergamen voor groep 8. Schieten in de gang.

Een fantastische avond met alleen maar blije gezichten.

Jan Willem Oskam vertelt enthousiast verder: “Je vraagt je natuurlijk wel meteen af hoe van een school een mooie lasergame-omgeving gemaakt wordt. Gelukkig had lasergameuitje.nl hier wel oplossingen voor. Zo werd er bijvoorbeeld speciale verlichting geplaatst. In overleg met de spelleider van Lasergameuitje werd een deel van de school klaargemaakt voor de game en werden er 4 teams gevormd. Na de instructie van de spelleider was het dan eindelijk zover en konden de kinderen aan het spel beginnen. De kinderen gingen helemaal uit hun dak en gebruikte stoelen en tafels om zich achter te verstoppen. De speciale verlichting zorgde voor een spannende sfeer in de donkere school. Terwijl twee teams met elkaar ‘in gevecht’ waren, keken de andere teams toe met chips en frisdrank in de hand. Het werd een fantastische avond, die als het aan de kinderen had gelegen niet lang genoeg had kunnen duren. Gelukkig hebben er zich geen vervelende incidenten voorgedaan, er waren hoogstens teleurgestelde spelers die niet meer aan de spelronde mee konden doen omdat ze geen ‘levens’ meer hadden. De tijd vloog werkelijk om. Voor we het in de gaten hadden, was de afgesproken twee uur voorbij.”

Lasergamen voor groep 8 van de Woolderschool.

Op de vraag of het alternatief voor de musical en kamp had voldaan, antwoordt Jan Willem: “Er gaat niets boven het kamp en de eindmusical, maar het overnachten op school in combinatie met het lasergamen was een uitstekend alternatief. De kinderen waren super-enthousiast en wij als schoolleiding ook. Als het aan mij ligt en de gelegenheid doet zich voor, dan lijkt het me fantastisch om weer een keer met kinderen van groep 8 te lasergamen in de school.”

Scroll naar top